In 1989 werd het mogelijk om een stuk land aan te kopen waar  Edwin Laan een sierkwekerij begint, onder de naam Mared. Hij deed dit werk naast zijn werk als magazijnchef bij Groenhart te Purmerend.

Jarenlang hielp een oom van Gre moeder van Edwin mee op de boerderij. Hij had een verstandelijke beperking. Deze oom beleefde veel plezier aan het werk op de boerderij. Hij kreeg de nodige structuur in zijn dag, voelde zich gewaardeerd en had bovendien voldoening van zijn werk. Nadat Gre in 2002 werd benaderd door Stichting Landzijde werd het idee van een zorgboerderij geboren. Ze besloot om meerdere zorgcliënten een plek te bieden op de boerderij.

Met de komst van de zorgboerderij was het bijna vanzelfsprekend dat deze mensen ook op de kwekerij werkzaam konden zijn. Edwin begeleidt de zorgcliënten op de kwekerij, Gre doet dit op de boerderij. Onlangs zijn de zorgboerderij en kwekerij Mared samen verder gegaan onder de naam ‘Zorgboerderij laan’.

Inmiddels zijn onze dochters de laatste jaren ook steeds meer betrokken geraakt en zijn ondertussen ook een belangrijk onderdeel van de zorgboerderij!